Ja, het koude weer komt er weer aan. De vochtigheid stijgt en de snotterneuzen, hoestjes en kucheltjes zijn weer vol aanwezig.

Zo ook bij ons in huis. Beginnen de snotterbellen langzaam uit kleine kinderneusjes te lopen. Wat ik altijd doe wanneer de verkoudheid toetreed. Snij een dikke ui in kwartjes en leg deze naast het bed van mijn kind. Zo hebben zij meer rust en dit zorgt er voor dat de luchtwegen veel toegankelijker zijn, open staan en natuurlijk de nachtrust goed gevat wordt.

Komt mijn zoon in de ochtend beneden met een wat rood oor. Mam, ik heb oorpijn. De nacht er voor lekkere ui op zijn kamer gezet, zodat hij die snotterigheid voor kon zijn, maar he. Die oorpijn kon ik helaas niet uitsluiten.

Geen probleem!

Eerste hulp bij oorpijn. Ik heb ALTIJD een flesje toorts olie in huis. Voor de aller jongste gebruik ik het achter het oor. Daar kan je de olie achter je oor smeren bij de inkeping van de overgang van oor tot hoofd. Dit bereikt dan heel doeltreffend de pijnlijke plek en zal de pijn echt verminderen.

Luister naar de stilte
Het verteld de waarheid

Maar bij mijn lieve zoon van 9 jaar kan ik een paar druppels olie verwarmen. Hier ben ik wel heel voorzichtig mee en test altijd met de binnenkant van mijn lip of de olie niet te warm is. Als ik de warmte net zachtjes en aangenaam voel is het de perfecte temperatuur.

Dan giet ik de druppels in het oor van mijn zoon en dek het af met een watje. Deze moet er minimaal 10 minuten in blijven zitten. De pijn zal afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. Toorts is een echt oorpijn kruid en een topper bij deze klachten.

Zo gezegd, zo gedaan. 10 minuten later was er niks meer aan de hand. Mijn lieve vriend kon gewoon lekker naar school toe, heeft de hele middag lekker buiten gespeeld en is in de avond voldaan in zijn bed gekropen met die heerlijke in parten gesneden ui naast zijn bed.