Leer jezelf te accepteren

De allereerste stap is om jezelf te accepteren – liefdevol. Geen mens in de wereld is perfect, dus waarom ga je je druk maken over je onvolmaaktheid. Dit is hoe we geborne zijn en wie we zijn! We kunnen iets hebben dat iemand anders misschien mist en iemand anders kan begiftigd zijn met de kwaliteiten die we missen. Deze onvolledigheid zorgt ervoor dat we op zoek gaan naar metgezellen die ons het goede gevoel geven om geliefd, gewild en compleet te zijn. En ook als we wel in een bepaalde vorm van perfectie zitten, zullen we dit toch nooit zo ervaren. Accepteer jezelf dus zoals je bent. Het zal je geest bevrijden van een zware bagage van onnodige zorgen. Je voelt je meteen lichter en vrolijk.

Bevrijd jezelf – Ga erop uit en doe wat je leuk vindt

Hoe lang is het geleden dat je voor het laatst een wandeling tussen de dennen hebt gemaakt – iets waar je als kind van hield? Hoe lang is het geleden dat je hand in hand met je vriend naar de bakker liep en een muntje gooide om te beslissen wat je moest kopen? Zeker in deze bijzondere tijd vergeten we hoe waardevol deze kleine momenten eigenlijk zijn. Dit lijken misschien heel eenvoudige dingen, maar deze eenvoudige dingen hebben de kracht om toe te voegen om groot vertrouwen en voldoening op te bouwen. Het leven is eigenlijk heel simpel. Wat het moeilijke is, is om eenvoudig te blijven. Is het niet? Net zoals kleine druppels water de machtige oceaan maken, hebben de kleine dingen die je leuk vindt om te doen de kracht om je in een bulk van vertrouwen te veranderen. Toen je geboren was, kreeg je een verlangen in je hart en het vermogen om het te bereiken. In het proces van opgroeien vergat je echter wat precies je doel was, wat je leuk vond en wat je leuk vond om te doen. Het gebeurt met heel veel mensen die wel zin hebben om los te breken, maar te veel vastzitten in hun dagelijkse verantwoordelijkheden. Dat het voor hen onmogelijk wordt om zelfs maar 10 minuten vrij te maken om na te denken over hun leven, hun richting, hun dromen en doelen. Het is de verplichting aan jezelf om de boel achter je op te ruimen die je weerhoudt om naar jouw hart te luisteren. De gesprekken met je hart moeten steeds duidelijker worden en de beste manier om het te doen is om tijd te vinden om te doen wat je leuk vindt. En omdat je die activiteit leuk vindt om te doen, betekent dit meteen dat je alle aanleg en intelligentie hebt die nodig is om het werk moeiteloos te doen, ook al besef je het misschien niet.

Vind je kudde

Belangrijk om te doen is dat je mensen vinden met wie je graag samen bent. Zij zijn zeker de mensen van jou frequentie en de energiestroom tussen jullie en hen is natuurlijk. Hierdoor ontstaat er geen energie lek en merk je dat je juist energie krijgt van deze contacten. Gaat groeien en de juiste stappen weet te nemen.  Het leven wordt gemakkelijk als je tussen de mensen bent die op hetzelfde denkvlak zitten als jij en het is gemakkelijker om met hen om te gaan. Ze lijken je te begrijpen en vice versa. Een goed gesprek is een zeer gezonde oefening en een belangrijke behoefte van onze geest. We willen allemaal dat onze ideeën gehoord en gewaardeerd worden.

Stel haalbare doelen en ga ervoor

De reis van duizend mijl begint met een enkele stap. Het idee is om te beginnen met een kleine stap die zich vervolgens verder kan ontwikkelen tot grotere stappen. Leer het werk te doen in plaats van jezelf te overweldigen door naar het geheel van een taak te kijken. Net als de grond onder je voet, kan ook de top van de berg op een dag onder je trede liggen. De enige manier om iets te doen is door ervoor te gaan! Hoe klein de voortgang ook is, de focus moet liggen op het succesvol voltooien van jouw taak, ook al is het een kleine taak. Een reeks grote onvoltooide taken is een manier om in een depressie te komen. Verdeel een grote taak in een lijst met kleine taken die moeten worden voltooid. Vink elke taak die met succes is voltooid van de lijst af. Een voltooide taak, hoe klein deze ook is, geeft een gevoel van prestatie dat ons zelfvertrouwen verhoogt en ons meer energie geeft om een grotere taak te proberen.

Dit is een mooie basis om wel dat zelfvertouwen een boost te geven. Iedereen heeft er last van. De een meer dan de ander en dat is goed. Het belangrijkste is dat jij weet hoe je er stapsgewijs beter van wordt. Blijf groeien en heb vooral jezelf lief